У Петриківці відкрили реконструйовану школу

  01.09.2017 21:49   -
Влада Люди Суспільство
школа в Петриківці

У селищі Петриківка відкрили реконструйовану школу із ноу-хау кабінетами – першою в Україні ресурсною кімнатою та медіатекою для дітей з особливими потребами

Вони зроблені за технічним завданням Благодійного Фонду Порошенка, який втілює програму «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації».

– Сьогодні ми відкриваємо Петриківську школу. Саме такими мають бути опорні школи по всій Україні. Це дійсно приклад для багатьох регіонів, як треба допомагати особливим дітям отримувати якісні знання в гарних умовах, – зазначила дружина Президента України Марина Порошенко. – Участь у проекті з розвитку інклюзивної освіти беруть п’ять областей, але ресурсна кімната у Петриківській школі – найперша. Це зразок, який буде впроваджуватись в інших регіонах.

Ресурсна кімната створена за європейськими стандартами та адаптована під українські реалії. Подібні приміщення функціонують у навчальних закладах США, Норвегії, Данії, Литви та Молдові, а тепер їх перевагами користуватимуться четверо учнів з особливими потребами Петриківської школи. Ресурсна кімната – спеціально облаштований клас, де такі діти зможуть вчитися за індивідуальною програмою. Корекційні педагоги допомагатимуть хлопчикам та дівчаткам, зокрема, отримати повсякденні побутові навички. Для цього є всі необхідні меблі та техніка.

Окрім ресурсної кімнати, цьогоріч відкрито медіатеки у 50 школах області. В них можна позайматися з корекційним педагогом, почитати, посидіти в Інтернеті, відпочити, поспілкуватися з однолітками. Одну з таких кімнат облаштували і в Петриківській школі, яку відремонтували уперше за 87 років. Тут замінили всі комунікації, становили нові вікна, утеплили фасад. Тепер будівля різнокольорова, фасад нагадує калейдоскоп. Кольори фасаду повторюються й в класах, які також відремонтували. У кожного – свій колір.

У всіх 19 класах школи встановили проектори та мультимедійні дошки. Більше жодної крейди та ганчірок – писати та витирати інформацію можна легким дотиком руки.

– Ще одна новинка – незвичні сходи. На кожній англійською написані три форми неправильних дієслів. Вважаємо, що так діти зможуть швидко та без особливих зусиль підтягнути іноземну, – розповіла директор школи Марина Сорока.

На перервах учні можуть завітати до буккросингів – їх у школі два. Тут можна знайти книжку на будь-який смак та зручно розташуватися на м’яких пуфах. Порелаксувати можна й у дворі. Тут облаштували зелену зону з лавками. Настрій покращуватиме незвичний паркан – його розмалювали за тематичними блоками. Наприклад, «історичний» проліт рясніє динозаврами, пірамідами та танками, а «хімічний» – пробірками і формулами.

Попередня стаття: