В Апостолівському районі термомодернізують школу

  28.08.2017 12:38   -
Люди Суспільство
школа Дніпропетровщини

В селі Нива Трудова Апостолівського району термомодернізують школу. Як повідомляє прес-служба ДніпроОДАч, нині виконано вже 85% робіт

– Школа в селі Нива Трудова, де навчаються 400 дітей, працює з 1975-го. За цей час її жодного разу не ремонтували, – розповів директор закладу Іван Настенко. – Температура в класах взимку трималася на позначціі 13 градусів.

– Як могли заклеювали старі вікна та навіть утеплювали стільці. Діти тепло вдягалися, та це не рятувало – вони хворіли, ми часто закривали школу на вимушені канікули. Роками ми трималися лише за рахунок батьків, та протягом останніх двох років ситуація кардинально змінилася. Завдяки децентралізації наш заклад почав жити – відновлено роботу непрацюючих санвузлів, замінено системи каналізації та опалення, встановлено енергозберігаючі вікна. Тепер у нас утеплюють фасад. Ми дуже вдячні, – зазначив Іван Настенко.

Понад 1,8 тисячі квадратних метрів будівлі утеплюють спеціальним матеріалом – він не горючий та «дихаючий». У школі буде тепло, а витрати на опалення скоротяться. Завершити утеплення фасаду будівельники планують до 1 вересня.