У Дніпрі відкрився міжнародний молодіжний форум діаспор

  23.08.2017 22:25   -
Люди Суспільство
форум діаспор Дніпро

У Дніпрі відкрився Форум української молоді за участю діаспор Канади, Угорщини, Німеччини, Італії, Сербії, Македонії, Хорватії, Греції, Польщі

Близько ста хлопців та дівчат із понад 20 країн світу завітали до Дніпропетровщини поспілкуватися із однолітками з України, обмінятися досвідом та обговорити спільні проекти у діловій, науковій та культурній сферах.

– Такий молодіжний форум проводимо вже вчетверте. Цьогоріч – на Дніпропетровщині. Це славетний край, який нині став прифронтовою зоною. Ми хочемо, щоб молоді діаспоряни відчули бойовий дух, який тут панує, – зазначив на відкритті форуму міністр молоді та спорту Ігор Жданов. – Ми вдячні обласній та міській владі за підтримку й таку чудову організацію акції.

Цьогорічний форум робитиме акцент на діловій співпраці молодих діаспорян та залученні міжнародних інвестицій. На учасників форуму очікують безліч зустрічей, вечорниць, екскурсій. Як кажуть самі форумчани, вони приїхали на історичну Батьківщину, перш за все, засвідчити свою підтримку Україні.

– Я українка у четвертому поколінні – мої предки переїхали до Хорватії ще у ХІХ столітті. Хотілося б не забувати рідну мову, а також поширювати українську культуру в Європі, – розповіла учасниця, музикант та вчителька Ірина Семенюк. – А ще у планах – відкрити молодіжну організацію для українців Хорватії, тому й приїхала на форум набути досвіду.

Загалом форум, який триватиме до кінця тижня, об’єднав майже сім сотень учасників. Серед них і молоді активісти Дніпропетровщини.