Вчителів та держслужбовців навчили користуватися Google-сервісами

  23.08.2017 10:17   -
Влада Люди Суспільство
вчителі Дніпра

ДніпроОДА разом із освітньою спільнотою Google організували тренінги для вчителів та держслужбовців Дніпропетровщини. 50 учасників навчали користуватися Google-сервісами – програмами з електронного документування, вивчення інформаційних потреб громадян, проектного менеджменту.
– Дуже важливо, щоб ті, хто працює з людьми, особливо з дітьми, володіли сучасними технологіями в освітній та управлінській галузях. У цьому може допомогти освітня Google-спільнота – її фахівці вже третій рік поспіль проводять в Україні тренінги. Навчають правильно користуватися інструментами Google, – розповіли у прес-службі ДніпроОДА.
Тренінги тривали три дні. Серед іншого учасників навчали моніторити інформаційні потреби громадян. Вчителям це допоможе дізнатися, що саме цікавить школярів Дніпропетровщини, а держслужбовцям – ефективніше планувати роботу з розвитку регіону.
Окрему увагу викладачі Google-спільноти приділили проектному менеджменту – як скласти будь-який проект, запланувати його втілення, правильно розподілити фінансування.
– Наша основна мета – нести інформаційні технології у маси. Роботу вчителів, приміром, на сучасний рівень виводить електронна платформа G Suite for education – вона дозволяє повністю перейти на електронний документообіг, – розповіла тренер та інноватор Google, вчитель інформатики Білоцерківської школи Наталя Саражинська. – У нашій школі нею користуються вже третій рік поспіль. Дуже зручно застосовувати середовище class-room – це електронний клас, де вчитель легко дає завдання учням, перевіряє їх та ставить оцінки.
Програму семінарів складали виходячи з побажань самих учасників.

Наступна стаття: