Дві лікарні Дніпра обігріватимуть альтернативні котельні

котельна, Днепропетровская область

У 4-й та 9-й лікарнях Дніпра завершують будівництво твердопаливних котелень. Нині вони вже готові на 80%

Усі роботи проводяться коштом інвесторів, – про це повідомляє прес-служба ДніпроОДА.

Створюємо комфортні умови в лікарнях. У першу чергу дбаємо про тепло. Медзаклади мають бути незалежними від центрального теплопостачання і мати цілодобову гарячу воду. Для цього за кошти інвесторів зводимо нові альтернативні котельні – екологічні та економічні, – розповіли у прес-службі.

Значну площу 9-ї лікарні Дніпра займає пологове відділення. Йому постійно потрібна гаряча вода, її раніше не було, користувалися бойлерами. Тепер у лікарні буде власна котельня потужністю 6 мегават. Вона забезпечить теплом та гарячою водою медзаклад і три будинки поруч.

Нову котельню, потужністю 7,5 мегават зводять і в 4-й міській лікарні. Незабаром комплекс підключать до електрики, підведуть воду та розпочнуть випробування.

– Такі котельні – це сучасні автоматизовані комплекси, де використовується екологічно чиста сировина – соняшникова лузга. Майже все обладнання вітчизняного виробництва, іноземна – лише насосна група. Споживачі будуть сплачувати за тепло дешевше, ніж раніше, – зазначив представник компанії-інвестора Сергій Кондратюк.

Альтернативні котельні у 4-й та 9-й лікарнях запрацюють вже цієї осені. Найпотужніша в Україні твердопаливна котельня на 10,5 мегават вже два роки працює у Дніпрі на Космічній.