Військовий госпіталь Дніпра обладнали мобільним рентген-апаратом

  17.08.2017 23:44   -
Здоров'я Суспільство

Сучасний мобільний рентген-апарат вартістю майже у три мільйони гривень передали військовому госпіталю благодійники з ФранціїЦе вже 22 партія гуманітарної допомоги французької сторони лікарням Дніпропетровщини, – про це повідомляє прес-служба ДніпроОДА.

Доставлене із Франції обладнання дозволить проводити складні операції в онлайн-режимі. Рентген-випромінювання при цьому мінімальне.

– Хочу висловити слова вдячності команді ДніпроОДА та фонду «Україна-Франція» за таку підтримку. Це перший пересувний рентген-апарат у нашому госпіталі, який буде знаходитись безпосередньо в операційній. Він значно полегшить вилучення осколків у важкопоранених бійців. Таке обладнання – справжня знахідка для наших травматологів та хірургів, –сказав начальник дніпропетровського військового госпіталю Віктор Кузьменко.

Апарат полегшить роботу хірургів, зокрема, під час операцій на дрібних кістках, поділився начальник травматологічного відділення Антон Родіонов.

– Ми дуже давно мріяли про таке обладнання. Тепер медична допомога нашим бійцям стане набагато якіснішою та оперативнішою – не треба буде під час операції бігати поверхами й робити безліч знімків. Раніше під час операцій використовували магніти, та іноді необхідно вилучити неметалевий предмет – нині це легко буде зробити, – додав він.

Співпраця Дніпропетровської ОДА із «Асоціацією медичної та благодійної допомоги «Франція-Україна» із забезпечення медичним обладнанням стала можливою завдяки волонтерці Діані Дольс, яка кілька років тому переїхала до Франції з Дніпра.