Більше 100 тисяч абітурієнтів подали заяви до вишів та коледжів

До вишів, технікумів і коледжів Дніпропетровщини абітурієнти подали більше 100 тисяч заяв. Прізвища вступників, які пройшли на бюджет, уже розмістили в інтернеті, – про це розповіла заступник начальника управління департаменту освіти і науки ДніпроОДА Ірина Шумік.
– Вступна кампанія – в розпалі, проте вже зараз можемо сказати, що до вишів області вступники подали близько 80 тисяч заяв, з них – майже 65 тисяч на перший курс за освітньо-кваліфікаційним рівнем «бакалавр». Решта – вступники магістратури. Приблизно 900 осіб – пільговики, – розповіла Ірина Шумік.
Найбільше заяв абітурієнти подали до ДНУ ім. О.Гончара, гірничого та аграрно-економічного університетів. Популярними цьогоріч також виявилися Університет митної справи та фінансів і Дніпропетровський національний університет залізничного транспорту. Технікуми й коледжі обрали більше двадцяти тисяч вступників.
Прізвища абітурієнтів, рекомендованих на вступ до вишів на бюджетну форму навчання, вже розмістили на сайті http://www.vstup.info/. Тепер їм необхідно принести до приймальної комісії оригінали документів. Остаточні результати оприлюднять 7 серпня.
– Абітурієнти, які не змогли вступити цього року до університетів та академій, до 8 серпня можуть подати документи до технікумів і коледжів. Результати вони отримають 14 серпня, – додала Ірина Шумік.
Професійно-технічні навчальні заклади прийматимуть заяви на вступ до першого вересня.