Восени Дніпропетровщина презентує другий диск пісень, написаних АТОвцями

Як повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко, нині десять композицій збірки вже готові

«АТОвці співають про пережите на фронті, й саме тому їхні твори не залишають байдужими нікого. Ми провели у Дніпрі вже два фестивалі АТОшних пісень, бачили, як люди  аплодують виконавцям стоячи. Хочемо, щоб про таланти наших хлопців знала вся країна, тож записуємо диски з їхніми композиціями. Нині готуємо вже другий – він має вийти восени», – розповів Валентин Резніченко.

Запис диску – в розпалі. Аранжування та музику до всіх пісень вже підготували, наразі записують виконавців. Загалом до диску ввійде три десятки творів.

«Вони всі різні – є перекладачі, професори. Порада для всіх одна: не варто хвилюватися щодо виконання пісні, треба просто донести слухачам її емоцію», – розповів звукорежисер Максим Олефір.

АТОвець Борис Ярошенко приїхав до дніпровської студії звукозапису з Кобеляк.

«Пишу вірші ще років з п’ятнадцяти. Маю вже близько чотирьох десятків творів. Слова ж до пісні, яку записую на цей диск, народилися після повернення зі служби додому. Вона про душевні хвилювання солдатів, які воюють», – сказав він.

У 2016-му провели перший Всеукраїнський концерт «Пісні, народжені в АТО», за підсумком випустили першу в історії України збірку сучасних військових пісень. У травні цього року відбувся Другий Всеукраїнський фестиваль «Пісні, народжені в АТО».