Бразилія хоче співпрацювати з Дніпропетровщиною

Бразилія має намір значно розширити співпрацю з Дніпропетровською областю у сферах торгівлі, освіти, туризму та сільського господарства. Дніпропетровщина, зі свого боку, гарантує бразильським підприємцям прозорі умови роботи на ринку регіону, – про це повідомив перший заступник голови ДніпроОДА Олег Кужман на зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Бразилії в Україні Освалдо Біато Жуніором.
– Дніпропетровщина – стабільний та економічно потужний регіон. Сподіваємося на плідну співпрацю з Бразилією в різних галузях, – зазначив Олег Кужман. Область, насамперед, потребує інвестицій та новітніх технологій, наголосив він. Проте готова паралельно розвивати зовнішню торгівлю, туризм, співробітництво в освітній галузі – якщо в цьому також зацікавлені закордонні партнери.
– Ваш ринок для нас дуже привабливий – тут умови для співпраці значно кращі, ніж, приміром, в Італії або Словаччині, – в свою чергу зазначив Освалдо Біато Жуніор. – Дніпропетровщина – індустріальне серце України. Наразі плануємо розпочати з імпорту та експорту наших товарів. Коли торгівля просувається добре – тоді залучаються нові інвестиції.
Бразильські тваринницькі підприємства – найбільші у світі, а отже, ця країна зацікавлена в нових ринках для збуту харчових продуктів. У Дніпрі ж бразильців привабили фірми, що виробляють електронні прибори.
Закордонні партнери також відзначили високий потенціал регіону в туризмі та освіті. У Бразилії, зазначив посол, сьогодні бракує університетів, де б готували фахівців у галузі фізики та математики – тож ця країна зацікавилася можливістю підготовки висококваліфікованих інженерів саме у вишах Дніпропетровщини.
Щойно у Дніпрі відкрилося Почесне консульство Бразилії – це надасть поштовх динамічному розвитку економічних та культурних зв’язків Дніпропетровщини з цією латиноамериканською країною.

Попередня стаття: