2-ге серпня – День високомобільних десантних військ Збройних Сил України

  02.08.2017 12:53   -
Загальне

2-го серпня, з нагоди Дня високомобільних десантних військ ЗСУ, на набережній Дніпра відбулася урочиста церемонія покладання квітів до пам’ятника Василю Маргелову

У заході взяли участь десантники-учасники АТО, члени їхніх сімей, ветерани та всі небайдужі містяни. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих бійців АТО, зокрема згадали про збитий транспортний літак Іл-76, на борту якого перебували 40 десантників 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади та 9 членів екіпажу. Всі вони загинули.

«Ви, воїни-десантники, продовжуючи славетні традиції минулих поколінь, уже в наші часи пишете свою, власну історію українських Високомобільних десантних військ, яка сповнена героїзмом перемог і, на жаль,  гіркотою втрат. Це свято справжніх чоловіків, оборонців України, її суверенітету, незалежності й територіальної цілісності. Ми, всі дніпряни, пишаємося вами і висловлюємо щирі слова вдячності. Миру всім нам, а вам і вашим родинам – здоров’я, добра та злагоди», – сказала директор департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради Людмила Козловська.

Під час заходу представниця мерії нагородила десантників пам’ятними медалями «Захисник вітчизни» та вручила Почесні грамоти Дніпровської  міської ради.

Один із нагороджених,  молодший сержант 25-ї окремої аеромобільної бригади Сергій Букреєв зазначив, що девіз «Ніхто, крім нас» означає, що десантники у будь-який час і в будь-якому місці виконають найскладніші завдання.

 

Поділитись:

Наступна стаття: