МОЗ розширив перелік доступних препаратів

  02.08.2017 02:14   -
Влада Здоров'я Люди

Перелік медпрепаратів за урядовою програмою «Доступні ліки» поповнився ще на 42 позиції – тобто збільшився майже на чверть. Переважна більшість додаткових медикаментів – це допомога при серцево-судинних захворюваннях, на які страждають багато мешканців Дніпропетровщини, – про це повідомляє заступник директора департаменту охорони здоров’я ДніпроОДА Олена Лугова.
-. Тепер безкоштовно або з невеличкою доплатою можна отримати 199 препаратів – від серцево-судинних захворювань, цукрового діабету ІІ типу та бронхіальної астми. Для цього достатньо взяти рецепт у свого сімейного лікаря або терапевта і звернутися до аптеки. На Дніпропетровщині до урядової програми вже долучилися 389 аптек, – зазначила Олена Лугова
Тридцять препаратів пацієнти можуть отримати безкоштовно, за решту доведеться доплатити невеличку суму.Двічі на місяць фармацевти отримують державну компенсацію за витрати на доступні ліки. Дніпропетровщині на цю програму спочатку виділили 41,8 млн грн, а тепер область отримала ще 16,7 млн додаткових коштів. У наступному році МОЗ планує знову поповнити перелік препаратів – цього разу медикаментами від інших захворювань.
Ознайомитися з переліком аптек, задіяних у програмі «Доступні ліки», можна на сайті http://dozoda.dp.ua або в будь-якій амбулаторії. Цілодобово працює й “гаряча лінія” 0 800 50 72 50.