Австралійці поділяться досвідом з реабілітологами Дніпра

Реабілітологів Дніпропетровського протезного заводу два тижні навчатимуть сучасним підходам до протезування та реабілітації, – про це стало відомо під час зустрічі в облдержадміністрації першого заступника голови ДніпроОДА Олега Кужмана з Тимчасовою повіреною у справах Посольства Австралії в Україні Джинні Хендерсон.
Закордонні колеги вже не вперше начають фахівців Дніпропетровського протезного заводу новітнім підходам до протезування та ранньої реабілітації. Канадці допомогли налагодити випуск сучасних протезів, а австралійці навчають правильно їх використовувати. Вони також підказують, як психологічно підтримати пацієнтів під час реабілітації.
– Протезування та подальша реабілітація людей, які залишилися без кінцівок, – актуальна для нас тема. Адже область від самого початку бойових дій на Сході приймає поранених бійців. Ми прагнемо зробити все необхідне для соціальної адаптації цих людей. Вдячні Австралії за підтримку, – зазначив Олег Кужман.
Виготовлені у Дніпрі протези використовуватимуть учасники Invictus Games (Ігр Нескорених), що відбудуться восени. Вперше на таких змаганнях Україну представлять 12 бійців, які зазнали травм під час воєнних дій.

Наступна стаття: