Паралімпійці Дніпропетровщини взяли «золото»

Шість медалей завоювали наші легкоатлети-паралімпійці в Лондоні

Дніпровські спортсмени виступали в складі Національної збірної України на міжнародних параолімпійських змаганнях  з легкої атлетики, повідомили в управлінні молоді і спорту ДніпроОДА.

«Загалом у збірної України 29 медалей, шість з них здобули наші земляки. «Золото» команді принесли Дмитро Прудніков та Зоя Овсій. Вони виступили у стрибках у довжину та метанні булави й диска. Дмитро, до речі, встановив світовий рекорд – 14,50 метрів у потрійному стрибку», – розповіли в управлінні.

Також Дніпропетровщину представляли Микита Сеник, який змагався в стрибках у довжину, та штовхальниця ядра Анастасія Москаленко. Ці спортсмени вибороли «бронзу».

«Українці привезли з цих змагань 12 золотих, 6 срібних та 11 бронзових медалей. Вітчизняна збірна посіла 4-те місце, обійшовши Австралію, Німеччину та Бразилію. У командному заліку нас обійшли Китай, США та Велика Британія», – додали в управлінні.

Змагання проходили в Лондоні з 14 по 23 липня. У них брали участь атлети з порушенням опорно-рухового апарату, вадами зору тощо. Україну представляли 27 спортсменів. Загалом у планетарній першості брали участь більше 1000 паралімпійців з 90 країн світу.

Наступна стаття: