Для АТОвців влаштують заплив на каяках

2-го серпня, АТОвці Дніпропетровщини подолають на каяках близько 15 кілометрів

Про це повідомила під час брифінгу координатор Центру допомоги учасникам АТО при ДніпроОДА Наталія Шуліка.

Планується, що участь в акції візьмуть не тільки учасники бойових дій, але й члени їх сімей. У цьогорічному запливі візьмуть участь більше 30-ти бійців та членів їх родин. Вони подолають по Дніпру майже 15 кілометрів з району Кам’янського до Амурського мосту.

Основна мета запливу – захопити учасників веслувальним спортом та водночас провести на воді своєрідну  психологічну реабілітацію для АТОвців, розповів один з організаторів заходу Олег Биков.

«Учасники АТО почали звертатися до нас з проханням провести такий заплив ще з травня цього року. Це не спортивні змагання, тут не буде переможців та переможених. Це –сімейний відпочинок з можливістю поспілкуватися з друзями, побратимами та просто гарно провести час», – розповіла Наталія Шуліка.

«Цього разу дистанція середня, тож не вимагає особливої спортивної підготовки. Також щовівторка АТОвці можуть прийти до нас на базу, в яхт-клуб «Прибій», за адресою: вулиця Набережна Заводська, 2, і потренуватися ходити на каяках. Для цього треба попередньо записатися через Центр допомоги учасникам АТО при ДніпроОДА», – зауважив Олег Биков.

Наступний заплив планується провести наприкінці серпня, додають організатори. У вересні минулого року в аналогічній акції взяли участь близько 70-ти АТОвців. Тоді вони подолали по Самарі й Дніпру майже 20 кілометрів.