В області зафіксовано 66 випадків хвороби Лайма

  18.07.2017 17:39   -
Здоров'я Люди

З початку року медики Дніпропетровщини зафіксували 66 випадків хвороби Лайма, яку переносять кліщі. Як уберегтися та що робити в разі укусу комахи – розповіли в департаменті охорони здоров’я ДніпроОДА.
Хвороба Лайма (або бореліоз) — інфекційна хвороба, яку передають кліщі. Вона спричиняє ураження шкіри, опорно-рухового апарату, нервової системи і серця. Першим і основним симптомом зараження є поява на місті укуси червоної плями (т.з. кільцеподібної еритеми), потім з”являються симптоми інтоксикації організму. Але при своєчасному діагностуванні хвороба успішно лікується.
За словами спеціалістів, переносити інфекцію можуть близько половини комах У разі виявлення на тілі кліща лікарі радять не намагатися дістати його власноруч, а звернутися до травматолога. Після цього комаху потрібно доставити до головного управління держпродспоживслужби в області (колишньої обласної санітарно-епідеміологічної станції) на вул.Філософську, 39-А, де проведуть аналіз на наявність інфекції.
– Через один-два тижні після укусу людині потрібно здати аналіз крові. Це дасть можливість попередити хворобу Лайма та інші захворювання, як можуть протікати безсимптомно, – розповіли в міській інфекційної лікарні ім.Попкової.
Аби попередити потрапляння кліща на шкіру, фахівці радять одягати на природу щільний одяг, який прикриває ноги, руки й шию. Крім цього, необхідно використовувати спреї для відлякування комах.

Попередня стаття:

Наступна стаття: