Чи почують Дніпро у Москві?

Актори Дніпропетровського театру імені Шевченка влаштували флешмоб на підтримку Олега Сенцова

Автор: Ольга ЄРЕШКО

Колектив Дніпропетровського академічного театру ім. Т. Г. Шевченка на чолі з директором Оксаною Петровською привітали засудженого українського режисера з днем народження. Просто перед театром вони заспівали його улюблену пісню «Сіла птаха». Навить невеличкий дощ не завадив.

Олег Сенцов – відомий режисер, якого весною 2014 року будо затримано в Сімферополі і переправлено до московської в’язниці за звинуваченням ФСБ Росії в тероризмі. Влітку 2015-го він отримав вирок, який передбачає 20 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що  Сенцов був активістом Автомайдану. Під час кримської кризи підтримував рух за єдину Україну, купував і розвозив продукти і предмети першої необхідності українським військовим частинам в Криму, які були заблоковані.

«Ми – люди мистецтва, перший в Україні драматичний театр, якому у 2018-му виповнюється сто років. Ми чекаємо свого українського режисера. Чекаємо на його повернення, – зі сльозами на очах розповіла Оксана Петровська.

– Двадцять років він отримав ні за що, за те, що він – патріот України. Зараз віддаємо шану цій людині, бажаємо йому здоров’я, терпіння, удачі та швидкого повернення».