Під Дніпром відкрився етнокультурний фестиваль

Поблизу Дніпра, в лісі біля села Обухівка з 12 по 16 липня проходить етнокультурний фестиваль «Сяйво», який проводиться з 2010 року.

За словами організаторів, фестиваль «Сяйво» – це п’ять днів музики, сонця й етнічних традицій, після яких багато учасників змінюють своє життя на краще. Очікується, що всього в цьогорічному заході візьмуть участь не менше 400 осіб (проживання гостей заплановано в палатках, які вони повинні привезти з собою). На «Сяйво» з’їхалися найкращі майстри України, готові ділитися знаннями і вчити свого мистецтва всіх бажаючих. Цього разу в програмі фестивалю: танці народів світу, духовні і голосові практики, етнічні інструменти і барабани, коучинг і психологія, народні ремесла, цілительство, йога, бойові мистецтва. Майстер-класи з різних тематик проводяться весь день – учасники можуть вибирати їх на свій розсуд. Вечорами всіх чекають спільні концерти.
Особливістю «Сяйва 2017» стала активна участь в ньому поряд з дніпрянами переселенців (причому як в якості учасників, так і майстрів і навіть організаторів фестивалю). Крім того, в цьому році частина пожертвувань від гостей фестивалю (не менше 30%) підуть на благодійність – організацію проектів з реабілітації ветеранів АТО та їхніх сімей.