Wayme – екскурсії, що відповідають потребам сучасної людини

У Дніпрі команда з трьох хлопців і однієї дівчини розробили програму для мобільних телефонів Wayme, яка являє собою віртуальний аудіогід

Автор: Ольга ЄРЕШКО

Програму можна завантажити безкоштовно. Вона працює оффлайн. Більшість екскурсій, котрі пропонують користувачам – безкоштовні. Авторами маршрутів є люди різного віку та професій. Вашим гідом може бути: інженер, професійний турист, історик, архітектор, гурман та дизайнер. Одним з величезних плюсів прогарами є можливість не лише зв’язатися з автором екскурсії, а й створити маршрут прогулянки самостійно.

Зараз прогулянки можно спробувати в Україні (Київ, Дніпро, Львів) і Європі (Прага і Мюнхен). В розробці знаходяться піші екскурсії по Одесі.

«У Дніпрі вже прокладено кілька маршрутів. Це «Алея меморіалів», «Козацькими стежками», «Парк ракет», «Зворотній бік Дніпра», «Дорогами Донбасу». Всі безкоштовні, окрім «Парку ракет». За неї потрібно заплатити 19 грн, це вимога автора. Зараз готується екскурсія – «Роут колекціонера», яка розповість про блошині ринки та ярмарки міста», – розповів режисер ексурсій Владислав Ганилов.

Програма дуже зручна у користуванні. Приємний голос розповідає вам цікаву інформацію про місто; зупиняючись біля певної пам’ятки мистецтва, вам пропонують зробити селфі чи просто фото. Якщо ви десь прослухали свого гіда, завжди можете скористатись картою маршруту. Wayme навіть піклується про вашу безпеку, адже під час прогулянки ви переходите виключно по пішохідних переходах.