У Підгороднему зводять дитячий садок єврозразка

  07.07.2017 13:39   -
Люди Суспільство


У Підгороднему Дніпровського району за кошти місцевого та обласного бюджетів зводять новий дитячий садок на 115 місць. Дошкільний заклад єврозразка планують відкрити у 2018-му, – про це повідомляє прес-служба ДніпроОДА.
Цьогоріч розпочинається будівництво чотирьох дитсадків – у Підгороднему та Обухівці Дніпровського району, Іларіоновому Синельниківського району та Кам’янському, кожен – на 115 місць. Це абсолютно нові проекти, які дивують нестандартним дизайном і сучасними технологіями. Зокрема, там будуть альтернативні котельні та сонячні батареї.
Дитячий садок у Підгороднему матиме шість модулів-блоків, які стануть сторонами шестигранника. Загальна площа дошкільного закладу – півтори тисячі квадратних метрів. Нині будівельники вже працюють над фундаментом.
– Це перший такий соціально значущий об’єкт, який зводять у нас протягом останніх десяти років. Усі мешканці з нетерпінням чекають на його відкриття. Охочих піти до нового садка чимало, – розповіла мер Підгороднего Галина Кузьменко.
До речі, за останні два роки в області створили 2,5 тисячі нових місць у дитсадках. У Слобожанському та Дніпрі збудували «з нуля» два сучасні дитсадки на 220 місць кожен.