Клас для дітей з особливими потребами відкриють на Дніпропетровщині

Першу в Україні ресурсну кімнату – спеціально облаштований клас для дітей з особливими потребами – відкриють у Дніпропетровській області

Такий шкільний кабінет з’явиться у школа в Петриківці. Про це повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко під час презентації проекту в Києві.

«Дніпропетровщина – один з п’яти пілотних регіонів України, де впроваджуються механізми інклюзивної освіти. У 50-ти школах області вже облаштовуємо сучасні бібліотеки для особливої малечі. Крім того, в Петриківській школі, де зараз триває капітальний ремонт, робимо ресурсну кімнату», – розповів Валентин Резніченко.

Ресурсні кімнати – це спеціальні шкільні кабінети, де діти з особливими потребами навчаються з корекційним педагогом за індивідуальним планом. Проект розробили дніпровські архітектори за ідеєю та технічним завданням Фонду Марини Порошенко.

«Ми бачили подібні кімнати під час вивчення закордонного досвіду впровадження інклюзивної освіти у США, Норвегії, Данії, Литві та Молдові. Відтоді ми почали розробляти адаптований під українські школи проект такої кімнати для дітей з особливими освітніми потребами», – сказала дружина Президента України Петра Порошенка Марина.

Проект ресурсної кімнати передали Віце-прем’єр-міністру України Геннадію Зубко для впровадження у всіх школах країни. За проектом,  така кімната розділена на кілька зон: соціально-побутову, ігрову та релаксаційну. Там також є інтерактивна карта, комп’ютерне обладнання, все необхідне для розвиваючих занять та кухня, де малеча може отримати повсякденні побутові навички. У таких класах є модульні меблі, що дозволяють формувати індивідуальні та групові робочі зони.

Попередня стаття: