Цього року в лісах Дніпропетровщини виникла 91 пожежа

Про це повідомив начальник управління цивільного захисту ДніпроОДА Сергій Коваленко. Також стало відомо, що 72 з них сталися  через недотримання людьми правил пожежної безпеки

«Усі пожежі були оперативно ліквідовані, проте хочеться ще раз нагадати про правила поведінки в лісах. Розпалювати вогнище можна лише в тому місці, де немає хвойного молодняку. Осередок вогнища треба обкопувати. Як відпочили – загасити вогонь водою або піском. Не варто також кидати в зелених масивах недопалки чи сірники. Нехтування цими правилами може призвести до жахливих наслідків», – наголосив Сергій Коваленко.

В області було здійснено 96 рейдів лісами. З 20 порушниками провели роз’яснювальні бесіди, виписали штрафи. За несуттєві порушення сума штрафу складає  від 56 до майже 300 гривень. На зухвалих порушників чекає кримінальна відповідальність.

Найчастіше пожежі виникали у Павлоградському, Новомосковському та Петриківському районах. Там вогонь завдав шкоди майже 16 га лісів. Загалом горіло близько 22 га зелених масивів. Тож не забувайте прибирати після себе та гасити вогонь. Якщо ж запобігти пожежі не вдалось, слід негайно зателефонувати 101.