На житловий масив Сонячний скоро піде тролейбус

  19.08.2019 13:58   -
Новини

У Дніпрі завершують будівництво тролейбусної лінії на житловий масив Сонячний. Нині тривають останні налаштування контактної мережі: лінії натягують, перевіряють кріплення, ізолятори тощо. Роботи планують завершити до кінця серпня.

– Тут працює тролейбусний маршрут №14, на якому до центру курсують два тролейбуси із автономним ходом. Однак використовувати їх на такому короткому маршруті економічно не доцільно. Будівництво цієї нової тролейбусної лінії зі звичайною контактною мережею дозволить збільшити кількість тролейбусів на маршруті. Так, після відкриття Центрального мосту ми запустимо нові тролейбуси маршруту №14 під контактну мережу. У години пік ним курсуватиме 4 машини з інтервалом 8 хвилин, а у міжпікові ходитимуть 2 тролейбуси з інтервалом 15 хвилин, – розповів головний інженер комунального підприємства «Дніпровський електротранспорт» Володимир Легкий.
Також він додав, що на маршруті облаштують 12 зупинок з додатковими кишенями, огорожу, дорожні знаки, розмітку тощо. Передбачається, що тролейбуси перевозитимуть близько 30 тисяч пасажирів на місяць.
Будівництво тролейбусної лінії на житловий масив Сонячний розпочали у червні цього року. На це витратили близько 46 мільйонів гривень. Загальна протяжність лінії – 3,9 км. За маршрутом встановлено 245 опор контактної мережі, укладено близько 4 км кабельних ліній, облаштовано два нових тягових трансформатори, а також реконструйовано інше обладнання для живлення.

Попередня стаття: