Об’єднані громади області виграли більше 80 міжнародних грантів

  17.08.2019 14:35   -
Новини

Сучасні ЦНАПи, організація безпеки та активного дозвілля, різноманітні тренінги, загалом за 2018-2019 роки – понад 80 міжнародних грантів. Саме стільки виграли об’єднані громади Дніпропетровщини на реалізацію власних проєктів.

– Це найбільше в Україні, – зазначила директорка Дніпропетровського Центру розвитку місцевого самоврядування Олена Тертишна. – Переважну більшість проєктів громади реалізують за підтримки програм «U-LEAD з Європою» та DOBRE. Так, до кінця 2020 року в об’єднаних територіальних громадах регіону облаштують понад 30 сучасних ЦНАПів, із філіями в усіх старостинських округах. За грантові кошти закуплять меблі та комп’ютери.
У дев’яти громадах Дніпропетровщини реалізують екопроєкти з утилізації твердих побутових відходів. Закуповують контейнери для сортування сміття, проводять із мешканцями бесіди щодо збереження чистого довкілля.
У Солонянській громаді фахівці з Європи проведуть серію тренінгів з учителями місцевої опорної школи. Поділяться інноваційними методиками у навчанні.
А в Миколаївській ОТГ Петропавлівського району вже найближчого вікенду – грандіозний велотур. Учасники ознайомляться з мальовничими краєвидами сіл громади. Для них також влаштують різні екскурсії, лайфхаки, ігри, велоквести та безліч інших «цікавинок».
Нині на Дніпропетровщині – 64 об’єднані територіальні громади.