У Дніпрі з трикімнатної квартири комунальники вивезли 9 вантажівок сміття

  12.08.2019 16:32   -
Новини

На минулому тижні комунальники звільнили мешканців багатоповерхівки по вул. Велика Діївська, 4, що на ж/м Червоний Камінь, від сміттєвого пекла. Трикімнатна квартира на першому поверсі будинку була вщент заповнена усіляким непотребом, що десятиліттями накопичувала жінка, яка там мешкає.

Комунальні служби працювали цілий день, очищуючи квартиру від непотребу. Більшу частину вже прибрали. Загалом вивезли майже дев’ять вантажних машин.
Сусіди довгий час самостійно намагалися боротися із антисанітарією і неприємним запахом, але марно – звернулися по допомогу до міської влади.
За словами заступника міського голови Михайла Лисенка, така ситуація вимагала негайних дій.
– Квартира – неприватизована, а отже є комунальною власністю міста. Було вирішено звільнити мешканців будинку від сміттєвого пекла, від якого вони потерпали роками. Трикімнатна квартира з підлоги до стелі була цілком забита сміттям, після прибирання проведемо там дератизацію, – сказав посадовець.
Він також зазначив, що жінка має величезні борги за комунальні послуги, які ніколи не оплачувала. Розглядатиметься можливість через суд переселити її у менше житло.
Загалом міській владі відомо про 19 мешканців, які у своїх квартирах збирають великі купи сміття. Раз на рік комунальники там проводять подібні санітарні чистки.
– Зазвичай такі люди мають психічні розлади. Загалом, щоб юридично вирішувати подібні проблемні ситуації й інші мешканці будинку не страждали роками, необхідно урегулювання на законодавчому рівні, – додав Михайло Лисенко.