Майже 400 маленьких дніпрян відпочинуть біля моря за бюджетний кошт

  12.08.2019 16:07   -
Новини

9 серпня з Дніпра на оздоровлення та відпочинок до моря поїхали сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з багатодітних і малозабезпечених сімей, обдаровані діти, діти з сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

154 дитини відправились до оздоровчого табору «Прибрежний» (Херсонська область, смт Лазурне) та 224 – до табору «Веселка» (м. Скадовськ). Вони перебуватимуть там 21 день. Мерія Дніпра цілорічно організовує оздоровлення та відпочинок для дітей пільгових категорій відповідно до Комплексної програми соціального захисту мешканців.
– Табори неодмінно перед підписанням договорів на надання послуг перевіряє робоча група з питань перевірки дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, санаторно-курортних закладів, яка створена при департаменті соціальної політики. Тестуються умови проживання, харчування, стан пляжу, територія, протипожежна безпека тощо, – зазначила начальниця відділу з питань оздоровлення населення управління соціального захисту населення департаменту соціальної політики ДМР Анна Наливайко.
Також вона додала, що загалом 743 дитини пільгових категорій забезпечені якісним оздоровленням протягом літа. Також неодмінно оздоровлюють 120 дітей-вихованців комунальних закладів соціального захисту центрів соціально-психологічної реабілітації дітей та Центру соціальної підтримки дітей «Довіра» Дніпровської міськради. Маленькі дніпряни вже відпочили у «Прометеї», «Прибрежному» та «Веселці».
– У нашому таборі для дітей організовано п’ятиразове харчування, спортивні заходи, екскурсії, культурно-розважальні програми тощо. Для зручності на сторінці у Фейсбуці батьки можуть спостерігати за перебігом подій протягом зміни, фотозвіти ми викладаємо щодня. Нашим дітям сумувати ніколи, – розповіла заступниця директора табору “Веселка” Наталія Родькіна.
Олександр Козлов – батько багатодітної родини – вперше відправляє на оздоровлення свого сина.
– У нашій родині 4 дітей, відправити на море одразу всіх для нас важкувато, тож ми вдячні міській владі за реальну допомогу в оздоровленні дитини на морі. На сина ми отримали путівку, він їде до цього табору вперше, але вже задоволений від того, що купатиметься у морі, – сказав Олександр Козлов.