Дніпропетровщина – у лідерах за кількістю заяв на безоплатну професійно-технічну освіту

  08.08.2019 15:38   -
Новини

Дніпропетровщина – у ТОП-5 областей за кількістю заяв на безкоштовну професійно-технічну освіту. Вступники подали заяви на навчання коштом регіонального й державного замовлення. Про це повідомили в департаменті освіти і науки ДніпроОДА.

– Вступна кампанія у виші добігає кінця, натомість прийом документів до закладів професійно-технічної освіти переходить в активну фазу. Попит на профтех пояснюється просто. Тут більше місць для безкоштовного навчання, також можна отримати затребувану на ринку праці професію за порівняно короткий термін», – наголосили в департаменті.
У Дніпропетровській області навчатися за кошти регіонального замовлення наразі виявили бажання більш ніж 3 тисячі випускників шкіл.
Понад півтисячі вступників подали заяви на навчання коштом держзамовлення.
У 2019-му в Україні виділено більш ніж 123 тисячі місць, на яких вступники можуть безоплатно отримати професійну освіту. З них понад 109 тисяч – регіональне замовлення, 14 тисяч – державне.
Загалом навчатися у профтехах уже забажали понад 48 тисяч українських вступників. Це майже 40% від прогнозованої кількості. Основний «наплив» традиційно спостерігається в останній місяць літа. Зарахування фінішує у вересні.