У Дніпрі замість тополь висаджують неалергенні дерева

  07.08.2019 13:40   -
Новини

Як відомо, депутати Дніпровської міської ради 24 липня ухвалили мораторій на вирубування дерев. Рішення не стосується аварійних і фаутних рослин. З початку 2019 року до міської ради надійшло понад 2300 звернень з проханням видалити дерева.

Проте рішення про вирубування департамент благоустрою ухвалює виключно після висновку екологічної інспекції щодо аварійності дерева.
Про це повідомив заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко. – На думку мешканців міста, більшість дерев є аварійними, проте ніхто не вирубуватиме дерева без висновків експертів. Також у місті діє 7-річна програма щодо видалення пухових тополь, незважаючи на те здорове дерево чи ні. Наразі їх десятки тисяч. Це робиться, аби поліпшити життя людей з алергією. Замість кожної тополі ми висаджуємо 5 нових дерев, які не викликають алергію, – каже заступник мера.
Нагадаємо, міський голова Борис Філатов 24 липня під час сесії міськради наголосив, що доки не ухвалять новий порядок вирубування дерев, а також не вирішать питання їх пересаджування, виконком не даватиме дозволу на видалення. Нові правила має розробити департамент парків і рекреації.