У Дніпрі на Запорізькому шосе встановили острівок безпеки

  06.08.2019 11:08   -
Новини

У Дніпрі на перехресті Запорізького шосе та провулку Джинчарадзе, що на ж/м Тополя-1, встановили острівок безпеки. Роботи тут ще ведуться – у планах ремонт світлофорного об’єкта.

Загалом, цього року у місті встановлять 4 острівці безпеки. Вони мають убезпечити пішоходів під час переходу багатосмугової дороги. Про це повідомив заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко.
– Міська влада Дніпра приділяє багато уваги безпеці дорожнього руху. Тільки останнім часом ми капітально відремонтували та відновили 170 світлофорних об’єктів. На них встановлено нові контролери з GPS-давачами, які дозволяють регулювати роботу світлофора дистанційно. Цьогоріч ми почали встановлювати колесовідбійний брус на Набережній Заводській. Наступний етап – проспект Слобожанський та Запорізьке шосе. Це найбільш небезпечні ділянки, де відбувається багато ДТП з виїздом на зустрічну смугу, – зазначив Михайло Лисенко.
Також він повідомив, що 2019-го у Дніпрі встановили 80 «лежачих поліцейських». Їх зробили біля шкіл, дитячих садків, лікарень.
Як повідомив заступник директора комунального підприємства «Дніпродорсервіс» Дніпровської міськради Геннадій Комаров, цьогоріч на перетині вулиць Високовольтної та Лізи Чайкіної облаштовано один пішохідний перехід з LED-підсвітлюванням, яке автоматично вмикається у темну пору доби.
– Цього року заплановано провести роботи з нанесення дорожньої розмітки фарбою та пластиком загальною протяжністю 600 км. Робимо це власними силами КП «Дніпродорсервіс» і залучаємо підрядні організації, – зазначив Геннадій Комаров.