У Миколаївській громаді влаштовують туристичний велотур

  05.08.2019 13:18   -
Новини

Велоквести, екскурсії, гра у футбол на велосипедах, лайфхаки від затятих велотуристів, ночівля у наметах та незвичайний кіносеанс. Такі «цікавинки» чекають на учасників дводенного велотуру, що пройде в Миколаївській об’єднаній територіальній громаді Петропавлівського району. Долучитися запрошують усіх охочих мешканців області.
– Останнім часом громади почали активно розвивати туризм. Дніпропетровщина рясніє мальовничими краєвидами. Ознайомитися з красою сіл Миколаївської громади зможуть учасники велотуру «Велорух єднає громаду». Він проводиться вже вдруге. Та цьогорічний набагато масштабніший та цікавіший. Все – завдяки коштам, отриманим за програмою DOBRE, – розповіла директор Дніпропетровського Центру розвитку місцевого самоврядування Олена Тертишна.
Наразі в громаді щосили готуються до майбутнього велотуру. Він – вже 17-18 серпня. Закупили намети, казани, набори велосипедиста та декілька велосипедів для волонтерів. Вони розвозитимуть малозабезпеченим селянам ліки, продукти, дитячі іграшки.
Розпочнеться тур у Миколаївці. Старт – о 8:00 від місцевого будинку культури. Протягом двох днів учасники проїдуть на велосипедах всіма 11 населеними пунктами громади. Фінішують – за 26 км, у крайньому селі ОТГ – Русаковому.
На туристів чекає багато цікавинок. Вони гратимуть у футбол просто на велосипедах. Виконуватимуть різні квести. А ще – відвідають у Петрівці колишню панську садибу, історія якої має містичні сторінки. Побувають і на Гертівській горі, де розташований найбільший в Україні державний герб, зроблений із металу.
Ввечері – незвичайний кіносеанс. Фільм «крутитимуть» за допомогою велосипеда. Вечерю готуватимуть у казанах на вогнищі. Протягом двох днів учасників також годуватимуть у селах громади. Ночуватимуть – у наметах.
Для участі в турі необхідно зареєструватися на сайті (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScTZQzfCdtjbuQF0F5rYQIKmenixgIXUhtxlpvvG9QJuTPbBQ/viewform) або за телефоном (095)-93-98-768. Зробити це слід до 14 серпня включно.
Вартість участі – 70 грн. Кошти підуть на організацію харчування учасників.
Подробиці – за телефоном (095) 93-98-768.