У шести громадах області відкриють нові ЦНАПи

  05.08.2019 11:01   -
Новини

На Дніпропетровщині облаштують ще декілька нових центрів надання адмінпослуг. Вони з’являться у шести громадах, місті Підгородне та селі Олександропіль. Ці території стали переможцями конкурсу від Програми «U-LEAD з Європою».

– Комісія розглянула 179 заявок, що надійшли з усіх областей України. Конкурсний відбір пройшли 150 територій, серед них 8 – нашого регіону. Тепер громади повинні власним коштом відремонтувати приміщення під ЦНАП. Вони мають бути доступними для людей з інвалідністю та відвідувачів із дітьми. Така вимога Програми «U-LEAD». Після громадам допоможуть оснастити нові ЦНАПи сучасною «начинкою», – зазначила директор Дніпропетровського Центру розвитку місцевого самоврядування Олена Тертишна.
ЦНАПи облаштують у Богданівській, Іларіонівській, Лошкарівській, Новоолександрівській, Петриківській та Широківській ОТГ. Центри адмінпослуг також з’являться у Підгородному й Олександрополі.
Програма «U-LEAD» закупить у ЦНАП нові меблі, комп’ютери. Будуть комфортні зони очікування для відвідувачів, дитячі куточки. Все – за європейськими стандартами. Для підготовки майбутнього персоналу організують спеціальні тренінги.
– Громадам допоможуть також облаштувати віддалені робочі місця ЦНАП у старостинських округах. Це зробить адмінпослуги ще доступнішими для селян, – додала Олена Тертишна.
Нині на Дніпропетровщині – 60 ЦНАПів та їхніх філій.