Область замовила 40 тисяч книг для поповнення фонду публічних бібліотек

  30.07.2019 18:39   -
Новини

Твори українських сучасників, іноземна література, дитячі книжки, – у 2019-му Дніпропетровщина замовила понад 40 тисяч книг для поповнення фонду публічних бібліотек. Їх мають закупити держаним коштом. Про це повідомили в управлінні культури, національностей і релігій ДніпроОДА.

– Закупівля книжок максимально відкрита, прозора і відпрацьована. Видання відбирає експертна рада, що складається з півсотні авторитетних фахівців книжкової, бібліотечної й медійної галузей. У 2018-му до бібліотек області надійшло майже 13 тисяч топових книг сучасної і світової літератури. Вони знайомлять читачів з новітнім українським літературним процесом і видавцями, – зазначили в управлінні.
Цьогоріч у «книжковому списку» – твори українських авторів, іноземна та дитяча література. Левова частина – художні твори сучасних письменників.
На Дніпропетровщині налічується 657 публічних бібліотек. Змістовне оновлення фондів працюватиме на зміцнення іміджу читалень та приріст аудиторії. Доставку книжок на місця мають розпочати у вересні.
Цьогоріч експертна рада відібрала 557 найменувань книжок від 79 вітчизняних видавництв. Загалом для українських бібліотек закуплять понад 677 тисяч примірників.
Програму Мінкульту України з поповнення бібліотечного фонду реалізує Український інститут книги.