Вступники до вишів можуть отримати від держави пільговий кредит на освіту

  25.07.2019 22:52   -
Новини

Якщо ви не змогли потрапити на бюджетне місце до вишу, а навчатися на платній основі не по кишені, може допомогти держава. Вже у 2019-му вступники можуть отримати пільговий кредит на здобуття вищої освіти. Про це розповіли в департаменті освіти і науки ДніпроОДА.

– Кожен виш самостійно визначає кількість студентів, які можуть бути зараховані на ту чи іншу спеціальність на умовах пільгового кредитування. Хто саме з абітурієнтів отримає таку можливість, визначатимуть за рейтингом, – зазначили в департаменті.
Абітурієнт укладає із вишем угоду про отримання пільгового довгострокового кредиту. Він зобов’язується повернути гроші після завершення навчання.
– Перший внесок випускник вишу повинен зробити не пізніше ніж через рік після отримання диплому. Весь кредит він має повернути протягом 15 років і сплатити 3% річних, – зауважили в департаменті.
Якщо одержувач кредиту має одну дитину, він звільняється від сплати відсотків. Батьки двох дітей сплачують 75% заборгованості, трьох та більше – повертають державі лише половину кредиту.
– Одержувачі кредиту – інваліди І групи взагалі звільняються від сплати кредиту та відсотків, – додали в департаменті.
Детальніше про державне пільгове кредитування для здобуття професійно-технічної та вищої освіти – за посиланнм: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/673-2018-%D0%BF.