У Дніпрі завершують планові ремонти дахів у багатоповерхівках

  23.07.2019 23:21   -
Новини

У Дніпрі завершують капітальні та поточні ремонти покрівель житлових будинків. Наразі вже готово 45 об’єктів з 50 запланованих, – про це повідомив директор департаменту житлового господарства Дніпровської міської ради Владислав Грицай під час інспекції домів на вул. Гулі Корольової, 5 та пр. Петра Калнишевського, 45 і 61.

– Будинок на вулиці Гулі Корольової зведений у 1965 році, відтоді на даху цієї будівлі нічого не робилося. Тут провели капітальний ремонт жорсткої покрівлі: зняли старий шифер, утеплили дах, постелили металочерепицю, встановили нові дощоприймачі. Загальна площа покрівлі понад 1000 квадратних метрів. Усі роботи виконали якісно та у визначений термін. При належній та дбайливій експлуатації ця покрівля прослужить мінімум 25 років, – зазначив Владислав Грицай.
Будинки № 45 і № 61 на проспекті Петра Калнишевського потребували заміни м’якої покрівлі. Мешканці скаржилися на часті підтоплення квартир. Тут зробили стяжки на даху, вирівняли поверхню, постелили новий євроруберойд, замінили дощоприймачі.
– Гарантія на цей покрив – 3 роки від нашого підприємства. Якщо мешканці будинку дотримуватимуться певних правил експлуатації, то й покрівля служитиме довше. Це означає, що знаходитися на даху у спеку небажано, адже може деформуватися покрив; також не можна встановлювати антени або інші пристрої на даху; прибирати сніг за допомогою лопати теж заборонено, – зауважив представник підрядної організації Артем Змієвський.
Мешканець будинку № 45 на проспекті Петра Калнишевського задоволений тим, що дах відремонтували.
– Я був на прийомі у мера з приводу протікання даху. До того ж протікало так, що вода потрапляла в електролічильник на третьому поверсі. Мені пообіцяли, що ремонт виконають. Торік зробили проєкт, а цього року ми вже маємо новий дах. Особисто я задоволений роботою, нічого не протікає, – сказав мешканець Петро Ковалевський.