Дві спортсменки з Дніпропетровщини отримали орден княгині Ольги

  18.07.2019 17:20   -
Новини

Президент України Володимир Зеленський нагородив орденом княгині Ольги дніпровську легкоатлетку Ганну Рижикова-Ярощук та самбістку з Кривого Рогу Катерину Москальову. Високу державну нагороду спортсменки з Дніпропетровщини отримали за медалі, здобуті на ІІ Європейських іграх у Мінську.

– Зазвичай держава відзначає такими нагородами спортсменів після Олімпійських ігор або з нагоди свят. Дуже приємно, що цього разу Президент України високо оцінив виступи наших дівчат і на ІІ Європейських іграх, – зазначив начальник управління молоді і спорту Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Пшеничников.
Дніпрянка Ганна Рижикова-Ярощук стала чемпіонкою Європейських ігор. Легкоатлетка здобула дві «золоті» медалі у складі команди України у змішаних естафетах. Бігунку відзначили орденом княгині Ольги ІІ ступеня.
Самбістка Катерина Москальова з Кривого Рогу привезла з Мінська «срібло». Її нагородили орденом княгині Ольги ІІІ ступеня.
Нагадаємо, відзнакою Президента України «Орден княгині Ольги» нагороджують жінок за визначні особисті заслуги в державній, виробничій, громадській, науковій, освітянській, культурній, благодійницькій та інших сферах суспільної діяльності, вихованні дітей у сім’ї.
Загалом Голова держави вручив українським спортсменам і тренерам 78 орденів та медалей.