Більше четверті мешканців області ще не обрали лікаря первинки

  17.07.2019 22:49   -
Новини

Більше чверті мешканців Дніпропетровщини досі не визначилися з власним лікарем первинки. Натомість записатися до фахівця, який першим прийде на допомогу у випадку хвороби, дуже просто. Підписати декларацію можна у медзакладі, де працює обраний сімейний лікар, терапевт або педіатр.

– На Дніпропетровщині із лікарем первинки підписали декларацію понад 2,3 млн людей – це майже 72% мешканців області. Решта пацієнтів поки що зволікають. Дарма! Обрати лікаря, якому довіряєте, можна без зайвого клопоту. Для цього потрібно звернутися до медзакладу, у якому працює бажаний спеціаліст. Місце прописки не має значення, – наголосили в департаменті. охорони здоров’я ДніпроОДА.
При собі треба мати мобільний телефон, паспорт, ідентифікаційний код. Якщо потрібно підписати декларацію для дитини до 14 років – свідоцтво про народження. Більш детальна інформація – за посиланням: https://ehealth.gov.ua/#/.
Лікарі первинки спостерігають за здоров’ям пацієнтів, лікують найбільш поширені хвороби, травми та отруєння. За потреби направляють до вузькопрофільних фахівців – лора, ендокринолога, хірурга. Стежать за вакцинацією, проводять профогляди, виписують рецепти на ліки, консультують за телефоном, навідують вдома, ведуть важкохворих.