П’ятеро дітей загиблих АТОвців поїхали на відпочинок до Австрії

  08.07.2019 19:14   -
Новини

П’ятеро дітей полеглих учасників АТО відправилися на літні канікули до Австрії. У ярмарковій комуні Лосдорф діти проведуть два насичені тижні. Організацію та фінансування реабілітаційних канікул взяло на себе Посольство України в Республіці Австрія.

– В Австрії діти відпочиватимуть в таборі. Підлітків очікує насичена розважальна програма. Зокрема, активний відпочинок, екскурсії, відвідини замків, зоопарку та ферм, знайомство з природою, – розповіла начальниця управління з питань учасників АТО Дніпропетровської ОДА Наталія Шуліка.
14-річна дніпрянка Валерія Лихогруд до Австрії поїхала вперше. Каже, це гарний привід відпочити, набратися яскравих вражень та відновити сили перед новим начальним роком.
– Взяла із собою м’яку іграшку – білого баранчика. Мені його подарував тато, який, на жаль, загинув в «Іловайському котлі», – розказала дівчина. – Іграшка зі мною подорожує скрізь. Це своєрідний оберіг, який повсякчас нагадує, що я повернуся додому.
А для Артема Дзяби це взагалі перша закордонна подорож. Зізнався, їхати так далеко від дому не дуже хотів, але мати переконала.
– Діти зараз більш домашні, комп’ютерні. Однак корисно хоч інколи розлучатися з ґаджетами. Переконана, син побачить багато цікавого. Сама я б не змогла організувати таку поїздку, – сказала Ірина Дзяба. – Дала сину напуття: щоб не бентежився, знайшов нових друзів, щоб не сидів у телефоні, а побачив закордонну красу і отримав максимум задоволення.
На «австрійські канікули» поїхали діти віком від 10 до 14 років. Юних мандрівників супроводжували психологи, медики, педагоги.
Точкою збору став Львів. Звідти за кордон – на автобусі. Всього з України до Австрії вирушили 45 дітей. На подорож – два тижні. Додому – 21 липня.
Закордонний відпочинок дітей українських захисників Дніпропетровська ОДА практикує з 2015 року. Перша поїздка була організована в Хорватію.
На сьогодні в різних країнах відпочили вже понад 300 дітей із Дніпропетровщини.