У Дніпрі можна побачити креативні роботи місцевих ілюстраторів

  27.06.2019 16:02   -
Новини

Гравюри, ілюстрації, плакати та малюнки, – у Дніпрі проходить креативна виставка Dnipropetrovsk region web-design & polygraphic design fest – 2019. У Музеї українського живопису автори представили понад півтори сотні оригінальних робіт на різні теми. Ознайомитися з ними можна до 28-го липня.

Виставка Dnipropetrovsk region web-design & polygraphic design fest – 2019 – спільний проект Дніпропетровської облдержадміністрації, Музею українського живопису та дніпровської філії «Спілки дизайнерів України».
– Другий рік поспіль робимо у Дніпрі виставку робіт митців, які мають справу із книговиданням. Відвідувачі можуть оцінити увесь спектр сучасної поліграфічної продукції. Серед «родзинок» цьогорічної експозиції – унікальна українська абетка Дмитра Лісенбарта і Василя Чебаника. Кожна з 33-х літер виконана каліграфічним авторським шрифтом на основі старовинної барочної абетки, – розповів директор Музею українського живопису Сергій Бурбело.
На виставці – понад півтори сотні робіт українських та зарубіжних художників-графіків, ілюстраторів та поліграфістів. Через плакати, гравюри та картини вони відобразили найрізноманітніші сюжети. Чимало робіт автори присвятили політиці, екології, актуальним проблемам сучасного суспільства.
Серед них і творчий доробок дніпровського ілюстратора Сергія Алієва-Ковики.
– За фахом я художник книги. На виставці представлені мої ілюстрації до збірки поезії Максима Бородіна «Хто не заховався». Вона – ліричного та філософського змісту, автор розмірковує над вічними питаннями про життя, кохання, смерть. Мої малюнки та гравюри не прив’язані до текстів, це скоріш асоціативний ряд. Створив їх досить швидко, за пару місяців, – розповів митець Сергій Алієв-Ковика.
Вже встигли ознайомитися з виставкою учні кількох дніпровських шкіл.
– Я сама дуже люблю малювати, вже чотири роки вчуся цьому мистецтву. Мені сподобалися картини, особливо гравюра з рибою. Там багато дрібних деталей, напевно, художник дуже довго її створював, – розповіла учениця дніпровської гімназії №1 Антоніна Фірсова.
Переглянути виставку можна до 28 липня. Відвідувачів чекають за адресою: м. Дніпро, Троїцька площа, 5а.