У Петропавлівці реконструюють школу №2

  20.06.2019 10:25   -
Новини

Масштабна реконструкція триває у Петропавлівській школі №2. Поки діти відпочивають на канікулах, у закладі кипить робота. Уже на місці – майже всі металопластикові вікна.

Школі №2 у Петропавлівці – 35 років. Про оновлення закладу мріяли понад 700 учнів та чималий колектив учителів.
– Два роки тому наша школа стала опорною. Із того моменту ми сподівалися на реконструкцію і нарешті дочекалися її. Це – величезний прогрес. Хочемо бачити заклад сучасним та безпечним, – висловилася директорка школи Ольга Цимбал.
Оновлення стартувало із заміни вікон. Ремонтники встановили понад 200 нових двокамерних склопакетів.
– Відчуваю позитивні емоції. Приємно бачити, як твоя школа поступово еволюціонує в нову та гарну. Після того, як замінили вікна, у кабінетах стало просторіше та світліше, – сказав восьмикласник Назар Чудаєв.
Наступним етапом візьмуться за фасад. Його утеплять та розфарбують у різні кольори. Паралельно оновлять покрівлю, що постійно протікала.
– Ми дуже раді, що розпочався ремонт. Після реконструкції наші діти навчатимуться в школі майбутнього. Хочемо, щоб тут було комфортно, кабінети були затишними, а меблі сучасними, – розказала викладачка української та російської мов Лілія Земляна.
Усередині закладу замінять усі комунікації: електромережу, що не витримувала навантаження, нестабільну систему опалення та стару каналізацію.
Яскравими та затишними зроблять коридори та кабінети. Сучасними будуть кімнати професійної підготовки, де старшокласники вчаться на водіїв та швачок.
Комфортні умови створять для учнів із особливими освітніми потребами. Для них у 2018 році обласна влада створила сучасну ресурсну кімнату та медіатеку. Тепер облаштують зручні пандуси та оновлять кабінет лікувальної фізкультури.