У Дніпрі презентували перший в Україні комікс, присвячений АТОвцям

  17.06.2019 23:46   -
Новини

«Охоронці країни», – у дніпровському Музеї АТО презентували перший комікс, присвячений українським воїнам. Графічна новела складається з семи випусків та ілюструє героїчні пригоди сучасних «супергероїв». Комікси поширюватимуть у школах та бібліотеках, а також відправлять на фронт.

– Вже давно і плідно співпрацюємо із дніпровським Музеєм АТО. Тут регулярно презентуємо різноманітні книги та проводимо творчі зустрічі з письменниками. Цього разу представили серію коміксів «Охоронці країни». Це дійсно унікальне видання про наших українських «супергероїв», яке Музей зможе використовувати у своїй патріотично-виховній роботі, – сказав представник Міністерства інформаційної політики України Віктор Литвинов.
Ідея коміксу про героїв війни на Сході України народилася саме у Дніпрі. Її автори – ініціативна група волонтерів – Леонід Краснопольський та Ігор Роговий.
– Усі знають про супергероїв Marvel, про Бетмена та Супермена, але мало кому відомі сучасні українські герої. Ми створили графічну історію про людей, які під впливом обставин стали на захист рідної країни. Комікси присвячені війні на Донбасі та звільненню Криму. Кожен герой має свої суперздібності, які допомагають боротися зі злом. Перш за все, ця серія для дітей та підлітків – аби молодь знала, що відбувається на Сході України та хто нас захищає, – розповів співавтор коміксу Ігор Роговий.
Усі події у коміксі відбуваються у вигаданому світі. За сюжетом, на країну напав північний сусід. Тож головні герої – Кий, Щек, Хорив та Либідь – стали на захист Батьківщини. Прототипи книжкових персонажів – реальні хлопці, які воюють на Донбасі. Зокрема – командир бронетанкової батареї 25-ї повітряно-десантної бригади Юрій Кисляк.
– Бачив, як зароджувався цей проект. Вважаю, що це ідеальне рішення для того, аби на «казкових» прикладах показати дітям реальну ситуацію та допомогти їм зрозуміти, що відбувається у нашій країні, як можна вчинити у критичній ситуації, – сказав доброволець, аеророзвідник Едуард Наумов.
На презентацію завітали учасники АТО та небайдужі містяни. Кожен отримав свій примірник коміксів.
Комікс виданий коштом Міністерства інформаційної політики України. Його безкоштовно поширюватимуть серед школярів та військових.