У Дніпрі пройшов перший туристичний форум «Dnipro Region Туризм»

  14.06.2019 00:02   -
Новини

Про найцікавіші місця Дніпропетровщини, які можуть перетворити область на мекку для туристів, говорили у Дніпрі. На форумі «Dnipro Region Туризм» протягом двох днів дискутували провідні краєзнавці, історики, архітектори, урбаністи, дизайнери. Загалом – майже 20 експертів.

– На Дніпропетровщині багато цікавих місць. Готелі та ресторани готові до прийому туристів. Проте низка проблемних питань, які ми розглядали на форумі, турбують місцеві громади та підприємців. Наприклад, що буде з аеропортом, як вдосконалити логістику, – зазначила радниця голови ДніпроОДА Ольга Горб. – Обговорювали й те, як популяризувати туристичні напрямки регіон.
А популяризувати є що, наголосили експерти. Одна з родзинок – промисловий туризм.
– Дніпропетровщина має великий потенціал у промисловому туризмі. Але цей напрямок тільки починає розвиватися. Лідер – це Кривий Ріг. Там розроблено 80 маршрутів. Можна дізнатися про історичну спадщину та побувати на діючих підприємствах, – розповів завідуючий кафедрою Дніпропетровського державного педагогічного університету Володимир Казаков. – Великі підприємства – це унікальна особливість регіону. Головна мета – досягти різноманіття. Потрібно показувати і залізорудні шахти, і металургію, і гідроелектростанції.
Під час другого дня форуму говорили й про інші цікавинки Дніпропетровщини. Загалом було зо два десятки презентацій – про екологічний, етнографічний, патріотичний і навіть лікувальний туризм.
– До нашого санаторію на лікування приїжджають люди зі всієї України. Використовуємо власні джерела мінеральної води, яка допомагає при захворюваннях шлунково-кишкового тракту та діабеті. До того ж, здравниця знаходиться у реліктових лісах, тож відвідувачів зцілює навіть саме повітря, – пояснив начальник відділу маркетингу одного з санаторіїв Новомосковського району Олексій Дубін.
Проходили й семінари з архітектури, розробки та впровадження регіональних туристичних маршрутів.
Туристичний форум «Dnipro Region Туризм» пройшов на Дніпропетровщині вперше. Його організувала Дніпропетровська облдержадміністрація.