Лікарі нагадують, як вберегтися від сонячного удару

  13.06.2019 14:40   -
Новини

Сонячний удар виникає, коли «агресивне» проміння потрапляє на непокриту голову. У групі ризику – діти, літні люди й ті, хто страждає на хронічні захворювання. Як вберегтися у ці спекотні дні, розповіли в департаменті охорони здоров’я ДніпроОДА.

– Одні отримують сонячний удар за декілька хвилин, інші – жодного разу за все життя. Найчастіше все залежить від загального стану здоров’я. Найбільш вразливі ті, хто страждає на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, має надлишкову вагу. У групі ризику й малі діти та літні люди. А ще ті, хто вживає алкоголь або палить, – наголосили в департаменті.
Аби вберегтися від сонячного удару, медики радять за можливості не виходити на вулицю в період найбільшої сонячної активності – з 12:00 до 16:00. У спеку обов’язково носити головний убір. Краще віддати перевагу світлому одягу з натуральних тканин.
Стежити слід і за харчуванням. Необхідно відмовитися від «важкої» їжі, замість неї вживати більше овочів, молочних продуктів, пити більше води.
Сонячний удар характеризується запамороченням, нудотою, підвищенням температури тіла, слабкістю, втратою свідомості. При перших же симптомах слід перейти у затінок, випити води, розстебнути тісний одяг. Якщо стан не покращився, треба звернутися до лікаря.