У Дніпрі триває будіництво тролейбусної лінії на ж/м Сонячний

  13.06.2019 11:03   -
Новини

Загалом роботи виконані на 70%. Нині проводиться укладка кабельної лінії, яка з’єднуватиме тягову підстанцію №15 із розворотною петлею тролейбуса. Зараз на житловому масиві працює тролейбусний маршрут №14, на якому до центра курсують два тролейбуси із автономним ходом.
Будівництво нової тролейбусної лінії зі звичною контактною мережею дозволить збільшити кількість тролейбусів на маршруті.
– Щоб не будувати нову тягову підстанцію, оскільки це дороговартісно, було вирішено реконструювати наявну №15, яка знаходиться у районі Мерефо-Херсонський мосту. Саме ця лінія, що укладається, з’єднуватиме контактну мережу з тяговою підстанцією. Це втричі здешевлює вартість робіт. Загалом реалізація всього проекту йде за графіком. Укладка лінії завершиться до першої декади липня. А в цілому роботи планується закінчити у вересні, – розповів головний інженер КП «Дніпровський електротранспорт» Володимир Легкий.
За його словами, з будівництвом тролейбусної лінії чинний маршрут №14 залишиться.
– Спершу плануємо запустити чотири сучасні тролейбуси з низькою підлогою, а далі вже зважатимемо на пасажиропотік, – додав головний інженер.
Зі свого боку, головний інженер підрядної організації, яка виконує всі роботи проекту з будівництва тролейбусної лінії, Ігор Іванов зазначив, що загальна довжина ділянки, на якій укладають кабельні лінії для живлення, – близько 2 км. Половина робіт вже виконана. Крім цього, нині за маршрутом вже улаштовано 245 опор контактної мережі, частково виконано монтаж контактної мережі, змонтовано троси тощо.
– Після улаштування кабельних ліній переходимо до реконструкції тягової підстанції №15. Там з-поміж іншого буде улаштовано два нових тягових трансформатори, а також реконструйовано інше обладнання для живлення. Далі продовжуватимемо монтувати контактну мережу. Крім цього, облаштуємо додаткові кармани у місцях зупинки тролейбусів, огорожу, дорожні знаки, розмітку тощо, – сказав головний інженер підрядної організації.
Дніпрянка Олена Булах мешкає на житловому масиві «Сонячний» уже 63 роки. Жінка радіє, що незабаром на маршруті №14 побільшає тролейбусів.
– Маршрут – зручний, поєднує наш масив із центром міста, куди часто їжджу до дітей. Але зараз там працює всього два тролейбуси. Зрозуміло, що інтервал руху великий. Сподіваюся, побудують нову лінію і поставлять більше машин, – додала жінка.