У Дніпрі офіційні пляжі готують до купального сезону

  30.05.2019 10:23   -
Новини

У Дніпрі триває підготовка офіційних міських пляжів до літнього сезону. Йдеться про пляжі на Монастирському острові, у парку Сагайдак та на житловому масиві Придніпровськ. Першого червня там офіційно розпочинається купальний сезон.

Згадані пляжі нині перебувають на балансі комунального підприємства «Придніпровський парк», яке підпорядковується новоствореному департаменту парків і рекреації Дніпровської міської ради. Про це пповідомив директор департаменту Максим Музика.
Підготовчі роботи – це, серед іншого, прибирання території пляжів, дератизація, перевірка дна річки, підготовка душових і кабінок для перевдягання, питних фонтанчиків тощо.
– Головне – дотримання всіх санітарних норм, чергування рятувальників і медиків, а також забезпечення цих пляжів питною водою. Виникла деяка затримка з підготовчими роботами на пляжі на Монастирському острові, оскільки він разом із пляжем у парку Сагайдак лише тиждень тому був переданий на баланс комунального підприємства «Придніпровський парк». Але, незважаючи на це, докладаємо всіх зусиль, щоб на всіх трьох офіційних пляжах було все для безпечного відпочинку містян, – сказав Максим Музика.
Водночас представник мерії висловив сподівання на збільшення кількості офіційних пляжів у місті, насамперед, за рахунок прибережних ділянок на житлових масивах Кам’янський та Червоний Камінь.
– Не йдеться про проведення комплексу робіт для надання цим пляжам статусу офіційних уже цього року. Але ці місця є першими серед потенційних офіційних зон для купання. Загалом, на мою думку, три офіційні пляжі для Дніпра – це мало, тому обов’язково над цим працюватимемо, – наголосив директор департаменту.