У Дніпрі обирають найкращого юного кухаря України

  28.05.2019 03:36   -
Новини

У Дніпрі зібралися найвправніші юні кухарі України – випускники закладів профтехосвіти. Вони змагаються за титул найкращого кулінара. Демонструють теоретичні знання та практичні вміння.

У Дніпрі обирають найкращого кухаря серед випускників закладів профтехосвіти. За перемогу змагаються 25 учасників із усіх регіонів України. Вони демонструють теоретичні знання та практичні вміння та вражають журі приготованими стравами: фаршированим курячим філе зі складним гарніром та яблуками-фрі.
– Насамперед оцінюємо смак страви, а вже потім презентацію. Також звертаємо увагу на дотримання техніки безпеки під час приготування. Деякі учасники вже вразили, – пояснив шеф-кухар, голова журі Кирило Нагорнянський
Дніпропетровщину представляє учень Дніпровського центру професійної освіти Денис Гуцул
– Професія кухаря – важка, але дуже цікава. Вона дозволяє розкрити весь творчий потенціал людини. Він проявляється в момент подачі страви, адже враження від їжі багато в чому залежить від гарної презентації, – поділився Денис.
Із Полтавщини на змагання приїхала Анастасія Майборода. Дівчина каже, що готує із 12 років. Перша її страва – шарлотка з яблуками.
– Усі суперники дуже сильні, адже вони – найкращі в своїх областях. Але я вірю у перемогу. Зробила для неї все можливе, – сказала Анастасія
Кращих із кращих юних кухарів оголосять 28 травня.
Шестеро переможців протягом року отримуватимуть стипендію Президента України.