Дніпровську лікарню №4 опалюватиме котельня на альтернативному паливі

  23.06.2017 14:10   -
Новини

У 4-й клінічній ¬лікарні Дніпра будують сучасну котельню, яка працюватиме на альтернативному паливі. Вона буде опалювати медичний заклад і три житлові будинки поряд, – про це повідомляє прес-служба ДніпроОДА.

Раніше в міській клінічній лікарні № 4 була зношена та недостатньо потужна система опалення. Тепер на службовому дворі медзакладу буде сучасна котельня – вже звели приміщення, встановили п’ять котлів вітчизняного виробництва, один з них – резервний.
– Котельня ефективна, з високим коефіцієнтом корисної дії. Всі споживачі будуть отримувати якісне тепло зі знижкою, на відміну від абонентів комунальних мереж. Енергоефективність будівлі лікарні підвищиться на 20-30 відсотків, – розповів підрядник Дмитро Новосад.
Нову котельню у четвертій лікарні запустять цієї осені. Котельня працюватиме на соняшникових пелетах, газ там не використовується. Виробник палива – пелетів – теж з Дніпропетровщини. Минулого року такі котельні вже запрацювали в Дніпрі, на вулиці Космічній (забезпечує теплом чотири лікарні), а також в Марганці та Покрові. Загалом в області вже більше сотні котелень на альтернативному паливі, вони екологічні та економні.