У Дніпрі відкрилася виставка живопису молодих художників регіону

  26.05.2019 13:51   -
Новини

Від реалізму до імпресіонізму, – у Дніпрі відкрилася виставка робіт молодих митців області Dnipropetrovsk Region Art Fest. На огляд – близько 120 картин від сорока художників.

На відкриття виставки живопису молодих художників регіону у Музей українського живопису в Дніпрі прийшло чимало відвідувачів.
-У 2018 році ми вперше провели виставку робіт молодих митців області Dnipropetrovsk Region Art Fest. Чимало художників «зазвучали» й були «почуті» публікою. Проект був настільки успішним, що не лишилося сумнівів – другому фестивалю бути. Ми щасливі, що митці презентують свої роботи та спілкуються між собою, – розповіла радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ольга Горб
На огляд публіки представлено близько 150 робіт. Їх презентували 40 авторів віком до 35 років.
– Завжди приємно спілкуватися з молодими митцями. Деякі з них дійсно вражають: вони неординарні, вони інакше бачать світ, вони шукають нові форми вираження, нову «мову» мистецтва, – сказала куратор проекту, мистецтвознавець Людмила Тверська
Усі роботи – різні та індивідуальні: від реалізму – до імпресіонізму. Деякі митці взагалі працюють у власній авторській манері.
Андріана Кошова з Павлограда творить акрилом.
– Малюю від душі. На полотні відображаю пережиті емоції. Приємно бачити свою картину на виставці. Для мене показати власну роботу людям – це відвертість. Рада, що наважилася, адже у картин має бути глядач, – висловилася Андріана.
Дніпрянка Катерина Заблоцька малює скільки себе пам’ятає. Вона працювала в різних стилях, але в душу запала техніка китайська туш. Навіть на футболці дівчини – нестандартний принт. Це – її власна картина.
– Цей стиль дозволяє розвиватися, він магічний. Щоб створити картину тушшю, спочатку треба сконцентруватися та продумати композицію, а потім зробити перший мазок, – розказала Катерина.
Атмосфера – творча: перфоманси, обмін думками, дотик до мистецтва.
Картини експонуватимуть до 19 червня за адресою: пл. Троїцька 5а. Вхід – вільний.

Попередня стаття: