Дитсадок у Підгородному переміг у всеукраїнському архітектурному конкурсі

  26.05.2019 13:21   -
Новини

Оригінальні дитсадки у вигляді бджолиних стільників зводять у різних куточках області. Їх будують за проектом молодих дніпровських архітекторів – групи DP-INVEST. Один з них, садочок у Підгородному, працює вже понад півроку. Нещодавно він отримав престижну архітектурну відзнаку як найкраща громадська будівля.

Проект переміг на всеукраїнському архітектурному конкурсі «Reset. Hromady. Communication-2019».
Оригінальний дитсадок у вигляді кількох шестикутників звели у Підгородному за рік. Яскраві стіни, великі панорамні вікна, просторі та затишні кімнати з «теплою» підлогою. Заклад унікальний і ззовні, і всередині. Окрім креативного дизайну, є ще одна «родзинка» – внутрішнє подвір’я із зимовим садом. За будь-якої погоди там тепло та комфортно.
– Цей проект – результат нестандартного підходу групи проектувальників. Ми хотіли відійти від стандартних «коробок» з вузькими довгими коридорами, тому створили заклад у вигляді стільників. Замість коридору там – широка кругова галерея, яка розташована навкруги зимового саду. Подумки ми «жили» у цьому садочку. Уявляли, як зробити його максимально функціональним та комфортним для малечі, – розповіла головний інженер Катерина Мілько.
Дитсадок – на шість груп. Для кожної передбачена власна пісочниця з навісом та ігровий майданчик. Заклад розрахований на 115 малюків.
Щорічний всеукраїнський архітектурний конкурс «Reset. Hromady. Communication-2019» організувала Асоціація об’єднаних територіальних громад.