У Дніпрі провели традиційну естафету пам’яті

  21.05.2019 03:28   -
Новини

18 травня у Дніпрі відбулася традиційна легкоатлетична естафета, присвячена Дню пам’яті та примирення і Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Захід мали провести ще 9 травня, однак його перенесли через зливу. Вперше така естафета відбулася у місті ще 25 жовтня 1944 року – з ініціативи газет «Зоря» і «Дніпровська правда».
75 років тому центральним проспектом пробігли понад 15 тисяч осіб. Нині в естафеті взяли участь близько 2 тисяч бігунів. Це – учні загальноосвітніх шкіл, ліцеїв, гімназій, училищ, студенти закладів вищої освіти та любителі бігу.
Учасники змагалися на 12 етапах (6 жіночих і 6 чоловічих) на проспекті Дмитра Яворницького, від вул. Мостової до площі Героїв Майдану. Старт і фініш забігу був біля Дніпропетровського академічного театру опери та балету. Весь маршрут загалом склав 3,5 тисяч метрів.
– Це своєрідний символ від легкоатлетів, бігунів. Адже неможливо радіти життю та влаштовувати змагання на вулицях міста, охопленого війною. Таким чином ми щоразу підкреслюємо свою вдячність за мирне небо над головою, – зазначила президент Федерації легкої атлетики Дніпропетровської області та міста Дніпра Марина Філатова.
Віктор Петрів представляє команду середньої школи № 7, яка вже другий рік поспіль бере участь в естафеті.
– Сьогодні ми приїхали всією школою сюди тому, що дуже любимо брати участь у естафетах. Крім того, це ж не просто змагання, це традиційний міський захід, який присвячений Дню пам’яті та примирення, пропускати таке просто неможливо. Ну і завжди приємно отримувати задоволення від перебігу змагань, а надто – від перемоги, – поділився враженнями хлопець.

Наступна стаття: