У Дніпрі відбувся шкільний танцювальний батл

  21.05.2019 02:52   -
Новини

16 травня у Дніпрі, на Фестивальному причалі, відбувся ІІІ щорічний танцювальний батл Dance Battle Dnipro 2019. Цього року у конкурсі взяли участь понад 500 дітей, які займаються у колективах закладів загальної середньої та позашкільної освіти міста.

– Dance Battle Dnipro «зайшов» ще три роки тому і набуває дедалі більшої популярності серед школярів. Цього разу ми спостерігали за змаганнями команд із 32 шкіл міста. Якихось жорстких умов ми не ставили, кожна команда могла виконати будь-який танок у будь-якому стилі, але мала вкластися у 1,5 – 2 хвилини. За цей час треба було показати свій максимум для того, щоб отримати оцінку журі, стати переможцем і одержати нагороди, – розповів заступник голови адміністрації Молодіжної ради Дніпра Артем Трапезніков.
Розпочався захід із виступу кураторів команд. А після розминки стартували танцювальні змагання. Оцінювати учасників запросили найкращих хореографів міста. Крім суддівства, вони провели танцювальні майстер-класи.
Танцівниця колективу B-funk Анастасія Вострєцова навчається у 5 класі школи № 121. Це – її третій батл.
– Нас троє, і ми третій рік беремо участь у цих змаганнях. Особисто мені дуже подобається танцювати, розвиватися та, звичайно ж, перемагати. Наш танець ми готували протягом місяця, – зазначила дівчина.
Керівниця танцювального колективу RIO Альона Федоркова розповідає, що вони протягом усього року з нетерпінням чекали на запрошення до участі в батлі.
– Нашому колективу вже 15 років. Ми беремо участь у заході другий рік поспіль. Із задоволенням приєднуємося до батлу, бо це драйвово, позитивно та дуже весело. Дівчата танцювали рок-н-рол. Ми готували танок з початку року. Я вважаю, що такі заходи потрібно влаштовувати для людей різного віку, адже це позитивно й корисно не тільки для самих учасників, а й для міста в цілому, – сказала Альона Федоркова.
За результатами змагань переможцем ІІІ щорічного танцювального батлу Dance Battle Dnipro 2019 став колектив з школи № 101. Друге місце посіли учні 67-ї школи, третє – КПНЗ «Центр позашкільної роботи № 2». Гран-прі танцювальних змагань дісталося вихованцям школи № 134.