В області відбулися масштабні навчання з територіальної оборони

  20.05.2019 11:16   -
Новини

Теракт у метро, бунт у в’язниці та штурм обладміністрації, це – легенди, які відпрацьовували під час масштабних навчань із територіальної оборони в Дніпрі. Спільно протидіяти загрозі тренувалися силовики, військові, надзвичайники та медики. Усе – наче в реальному житті.

– Дніпропетровщина межує із територіями, на яких ведуться бойові дії. Спецслужби, медики та військові нашої області мають чітко працювати разом у випадку небезпеки. Ефект «швейцарського годинника» можливий лише завдяки спільним тренуванням. Саме тому проводимо командно-штабні навчання з територіальної оборони, – пояснив заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Володимир Юрченко.
Хоч навчання – тренувальні, усе – наче в реальному житті. Почали з дніпровського метро. На одній зі станцій, за легендою, «терористи» захопили потяг. Людей, які ніби-то їхали в підземці, злочинці взяли у заручники.
Щоб «врятувати» мешканців, спецпідрозділи поліції та СБУ брали потяг штурмом. За лічені хвилини знешкодили «терористів». На місці надали допомогу найтяжчим «пораненим». Їх передали медикам.
– Ми відразу розпочали сортувати постраждалих – визначили людей, які найдужче потребували допомоги. Під час терактів це потрібно робити надзвичайно швидко. Адже коли йдеться про людське життя, час грає проти нас, – розповів фельдшер медицини невідкладних станів Віктор Пальчинський.
Після спецпризначенців за справу взялися надзвичайники. За ними – ліквідація наслідків «теракту».
– Наші хлопці гасили «пожежу», що сталася внаслідок теракту. Також допомагали постраждалим, які залишилися у вагонах. Ми ще раз переконалися, що готові до будь-яких надзвичайних ситуацій. Добре, що змогли попрацювати з іншими службами. Кожна з них має певні нюанси роботи. Можливість зібратися разом – дуже цінна, – сказав заступник начальника управління ДСНС Дніпропетровщини Олександр Шевченко.
У метро атаки на місто не завершилися. За легендою, спільники «терористів» влаштували «бунт» у виправній колонії. Заколотників зупинили нацгвардійці та поліцейські.
Після двох невдалих диверсій «терористи» спробували захопити адміністративні будівлі. Протистояння розгорнулося біля Дніпропетровської ОДА. На місці працювали спецпідрозділи СБУ та поліції.
Загалом навчання тривали три дні.